Ensekundersregeln.

Att känna connection (jag har inte hittat något bra svenskt ord än...) med någon handlar inte om hur ofta eller hur länge man umgås. Connection handlar om hur närvarande man är i stunden när man är tillsammans.

Det handlar inte om att ses och fika och prata om allt möjligt annat än det som är viktigt och sedan säga hejdå och inte veta hur den andra mår, eller hur en själv ens mår. Connection handlar inte om att ringa och fråga vad som händer men skita i vad som händer för man ringer för att man måste, inte för att man vill och faktiskt bryr sig. Connection handlar inte om att likea varandras bilder på instagram och smsa ett hjärta när någon behöver en kram. Connection handlar inte om att berömma den nya frisyren och ge tips om vart man kan köpa beslag till det nya köket som renoveras för tredje gången.

Connection handlar inte om tid, connection kan handla om så lite som en enda sekund, en sekund av att se, och att bli sedd. En sekund av närhet, av att känna att man finns, att man är där och att någon är här, att man delar en sekund av livet på riktigt. Den där lilla stunden när man ser på varandra och stannar upp och är närvarande i nuet, på riktigt. Att ge en kram och hålla den. Att säga Hej och mena det. Att le och le tillbaka utan att säga något alls. Den lilla stunden som kan betyda så otroligt mycket.
Den kan förändra ett helt liv.

Det kan ta en sekund att bli vänner. Det kan ta en sekund att bli kär. Det kan ta en sekund att rädda någons liv.
En sekund kan förändra ett helt liv.

En sekund har vi väl alla tid med? Även i vår nutid när alla har bråttom och inte hinner med något av allt som ska hinnas med.
En sekund av att stanna upp, en sekund av att titta ditt barn, din partner, din vän, din kollega, dig själv framför spegeln, i ögonen.
En sekund som visar att du betyder något för mig, att du är meningsfull, du finns, du är viktig.

En enda sekund är så lite, men kan betyda så mycket.

Kommentarer

  1. Väldigt sant Lena. Jag ger sekunder ganska ofta, tror som du på det. Sen blir det så klart en del hjärtan online utan att lyfta luren också. Men när jag tror att just jag behövs så finns jag där. Tack för dina fina tankar och för att du är en riktig medmänniska! Kramar på bloggen, Nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såklart att du gör och är, det vet jag Nina! Hjärtan online behövs också, i massor!! Och att ställa upp när man verkligen behövs tror jag dom flesta gör. Men Ensekundarn handlar inte om att finnas där när man behövs, utan egentligen om helt tvärtom, att ge en sekund helt utan att någon har bett om det och utan någon annan anledning än att vi alla behöver bli sedda... En sekund till kassörskan, en sekund till grannen, en sekund till han som ser så sur ut som är ute och går med sin trötta hund... En sekund till dig själv! Kramar

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Alla hundrasjutton problem med känslor

Lyssnar ni på varandra, eller hör ni det som ni tror att ni hör?

låt oss vara riktiga för varandra