Vad skulle någon som älskar sig själv göra?

Tänk om vi alla började fråga oss själva, i alla beslut, stora som små, vad VI vill, vad som är bäst för OSS, vad som skulle göra oss själva mest nytta, och på så sätt faktiskt göra alla andra mest nytta. Tänk om vi kunde se det, det som är bäst för oss, och tänk om vi vågade göra det, det som är bäst för oss. På riktigt bäst. Bäst för våran själ och för vårt hjärta...inte för vårt ego eller det i andras ögon bästa.

Men tyvärr så finns det så många hinder, så många föreställningar, så många yttre påverkningar, så mycket utom oss som påverkar allt inom oss. Och så länge vi blundar för alla dessa hindren, så länge vi inte ser dom, så länge vi vänder så fort dom uppenbarar sig för oss, så kommer vi att fortsätta att ta beslut utifrån vad som vi tror är det som vi borde göra, utifrån vad alla andra säger åt oss att vi borde göra, tänka och säga. Medvetet eller omedvetet.

Och så länge som vi inte lär känna oss själva, lyssnar på oss själva, vågar ifrågasätta oss själva (så att vi kan förstå oss själva), blir bästa kompis med oss själva, älskar oss själva, så kommer vi att fortsätta ta beslut som inte är det bästa för oss själva, eller för någon annan. För så är det, om det du gör och tänker och säger och för vidare, som ringar på vattnet, om det inte är av kärlek så kommer du att sprida vidare det som inte är kärlek.

Men om du gör, tänker och säger med kärlek, med sann kärlek, inte villkorlig kärlek (sån kärlek som kräver att du är på ett visst sätt för att bli älskad), så kommer du att sprida vidare kärlek. Det är ditt ansvar. Det är vårt ansvar att ta hand om oss själva så att vi kan ta hand om alla andra. Det är vårt ansvar att säga ja till det som vi behöver och nej till det som gör att vi förblöder.
Det är vårt ansvar att välja det som ger oss mest kärlek, för det kommer att ge andra mest kärlek.

Det låter kanske enkelt, men det är supersvårt, det är supersvårt att våga lyssna på våra hjärtan och handla därefter. Det är supersvårt att göra sådant som vi inte brukar göra, sådant som vi lärt oss att det är fånigt att göra, att det är konstigt och fel och flummigt att göra.
Det är supersvårt att göra sådant som nästan ingen annan vågar göra...

Tänk om vi alla vågade älska oss själva...och vågade ta våra beslut utefter den kärleken, den ovillkorliga kärleken, istället för att ta beslut utefter kärleken till att känna sig accepterad, den villkorliga kärleken.

Tänk om vi alla vågade älska oss själva, och varandra, vad mycket härligare hela livet skulle vara, för oss själva, och alla andra.

Tills dess, testa att fråga dig själv inför varenda beslut, stora som små:
Vad skulle någon som älskar sig själv göra?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Alla hundrasjutton problem med känslor

Lyssnar ni på varandra, eller hör ni det som ni tror att ni hör?

låt oss vara riktiga för varandra